2021-10-01 12:07:40• hírek • Agerpres

Konstancai kórháztűz - Kilenc páciens vesztette életét - FRISSÍTVE

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint kilenc páciens vesztette életét a konstancai járványkórház intenzív osztályán péntek reggel kiütött tűzben.

A tüzet sikerült eloltani, az egész kórházat kiürítették, és a megye minden egészségügyi intézményét figyelmeztették, hogy készüljenek fel a kimenekített páciensek fogadására és elhelyezésére - tájékoztatott még az IGSU.


A helyszínen több tucat tűzoltó- és mentőcsapat tevékenykedik, Ialomiţa, Călăraşi és Galaţi megyei csapatok is segítenek a Konstanca megyei katasztrófavédelemnek.


Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kivizsgálás indult a konstancai kórháztűz ügyében - értesült az AGERPRES hírügynökség ügyészségi forrásokból. Egy csapat már a helyszínen vizsgálódik, a nyomozást a konstancai törvényszéki ügyészség irányítja.


Az egészségügyi minisztérium korábbi tájékoztatása értelmében öszesen 113 beutalt volt a konstancai járványkórházban, közülük tízet az intenzív terápiás osztályon kezeltek. Valamennyi pácienst átszállítják más kórházakba. 


FRISSÍTÉS: Lucian Bode belügyminiszter bejelentése szerint hét ember vesztette életét pénteken, a konstancai járványkórházban kiütött tűzben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: